Wie is…

Wie is Gerrit Denekamp ?

Gerrit is geboren en getogen in Emmercompascuum “Emmen” En iemand die graag zingt in zijn eigen Drentse dialect, het “Veenkoloniaals”. Hij is een veelzijdig zanger door zijn mooie ballads en gezellige nummers

In 2014 heeft Gerrit “Het Drèentsliedties Festival” gewonnen i.s.m. stichting ReuR en RTV Drenthe met het liedje “Zundagskind” Deze werd geschreven door AT Kamping. Het liedje heeft het regionaal zo goed gedaan dat Gerrit de bijnaam kreeg “De Drentse Andre Hazes”

Dit is dus precies waar Gerrit graag verder mee wil gaan. Dus werd “Leef dien leven” geschreven. Weer een lied met een boodschap in het levenslied stijl. “Het Drentse levenslied” was geboren. zijn derde singel “Einmaol” heeft hij zelf vertaald. Dit speciaal voor zijn dierbare mensen die hem de afgelopen jaren zijn ontvallen.

Door zijn deelname aan het programma “Drèentse zangers” van Zo!34 en stichting ReuR, heeft hij een aantal bekende nummers omgezet naar het “Veenkoloniaals” met deze nummers en met Gerrit zijn eigen repertoire kan hij u een mooie Drentstalige set brengen. Waarin ook “Kledder” geschreven door R. Westerhuis en S.Epskamp en “Mien Huus” van A Goelema ten gehore komen.

Mocht u vragen hebben of Gerrit willen boeken, neem dan contact op via het contactformulier.

“Einmaol zugg’n wie ons weer”