Welkom.

Gerrit is geboren en getogen in Emmercompascuum “Emmen” En iemand die graag zingt in het Nederlandstalig of in zijn eigen Drentse dialect, het “Veenkoloniaals”. Daarom is hij een veelzijdig zanger die de ene keer een gezellig feest repertoire brengt in de voetbalkantine of cafe, en de andere keer een Drentstalige set brengt in een kleine intieme setting.

In 2014 heeft Gerrit “Het Drèentsliedties Festival” gewonnen i.s.m. stichting ReuR en RTV Drenthe met het liedje “Zundagskind” Deze werd geschreven door AT Kamping. Het liedje heeft het regionaal zo goed gedaan dat Gerrit de bijnaam kreeg “De Drentse Andre Hazes”

Dit is dus precies waar Gerrit graag verder mee wil gaan. Dus werd “Leef dien leven” geschreven. Weer een lied met een boodschap in het levenslied stijl. “De Drentse Smartlap” was geboren.

Door zijn deelname aan het programma “Drèentse zangers” van Zo!34 en stichting ReuR, heeft hij een aantal bekende nummers omgezet naar het “Veenkoloniaals” met deze nummers en met Gerrit zijn eigen repertoire kan hij een mooie Drentstalige set brengen. Waarin ook “Kledder” geschreven door R. Westerhuis en S.Epskamp en “Mien Huus” van A Goelema ten gehore komen.

Gerrit heeft hiernaast ook een behoorlijk Nederlandstalig repertoire opgebouwd. En die allemaal met de herkenbare Gerrit Denekamp sound zijn opgenomen. Al deze nummers zijn te horen en te zien op de bekende platforms.

“Einmaol zugg’n wie ons weer”